Tags de Busqueda
-
Aktuální děníhttp://pilsner-urquell.sk/sk/aktualni_deni
-
Hrdě podporujemehttp://pilsner-urquell.sk/sk/hrde-podporujeme
-
Kam na pivohttp://pilsner-urquell.sk/sk/stockist-locator
-
Master Bartenderhttp://pilsner-urquell.sk/sk/master-bartender
-
Navštivte pivovarhttp://pilsner-urquell.sk/sk/navstivte-pivovar
-
Příběh origináluhttp://pilsner-urquell.sk/sk/story-original
-
Produkty, dárky, obchodhttp://pilsner-urquell.sk/sk/produkty
-
TY PRAVÉ VÁNOCEhttp://pilsner-urquell.sk/sk/christmas
-
Zoznámte sa s niekoľkými spôsobmi, ako si vychutnať pivo Pilsner Urquell.
-
HLADINKA
Zlatá klasika
Hladinka je najčastejší spôsob čapovania piva. Jeho základom je čapovanie na jeden záťah tak, aby sa na konci vytvorila mokrá krémovitá pena, ktorá nebude presahovať okraj pohára.
-
MLIEKO
Pre milovníkov jemnej chuti
Mliekom označujeme polliter hustej krémovej peny. Ide o spôsob čapovania piva, ktorý je obľúbený najmä u žien. Mlieko je totiž v porovnaní s hladinkou alebo šnytom sladšie.
-
ŠNYT
Pivo na ochutnávku alebo na rozlúčku
Šnyt je menšia miera piva s väčším podielom krémovej peny. Práve silná vrstva peny dodáva pivu jemnejšiu rezkosť a uchováva ho dlhšie čerstvé. Preto je šnyt vhodný ako koštovacie pivo pre výčapníkov alebo je tiež ideálnou voľbou pre tých, čo už nemajú chuť alebo čas na veľké pivo.
-
Prvá polovica chuťového zážitku vzniká v pivovare, tú druhú majú v rukách vaši výčapníci. Pozrite si dôležité tipy, ktoré vám prezradia, či je o vaše pivo správne postarané.
-
SKLO
Pollitre musia byť vždy vychladené na teplotu piva, pivne čisté a hlavne ešte mokré.
-
PENA
Pena musí byť vždy mokrá, hustá a krémová. Len taká pena totiž pôsobí ako ochrana piva, uchováva jeho správnu rezkosť a dopĺňa lahodnú chuť.
-
ŽIADNE BUBLINKY
Na stene pollitra sa nesmú usádzať žiadne bublinky. Je to totiž znamenie, že nie je čistý. .
-
KRÚŽKY
Ak výčapník Pilsner Urquell správne načapuje do čistého a vychladeného pollitra, budú sa vám na pohári pri upíjaní tvoriť krúžky. Dá sa podľa nich ľahko spočítať, na koľko dúškov pivo vypijete.
-
Tankové pivo neprichádza do styku so vzduchom ani iným plynom, čím si uchováva tú najvyššiu kvalitu.
-
NAJČERSTVEJŠÍ PILSNER URQUELL
Na chuti piva Pilsner Urquell sa podieľa aj to, odkiaľ sa čapuje. Najlepšie a najčerstvejšie je nepasterizované pivo, dovážané do krčiem priamo z pivovaru v špeciálnych cisternách. Tu sa potom uchováva v objemných tankoch, ktoré sú uložené v chladiacich boxoch so stálou teplotou 6 – 10 °C. Tankové pivo neprichádza do styku so vzduchom ani iným plynom, čím si uchováva tú najvyššiu kvalitu.
-
HARMÓNIA VÝRAZNEJ HORKOSTI A PLNOSTI
Vďaka tomu má tú správnu rezkosť a vôňu a vy si tak môžete naplno vychutnať dokonalú harmóniu výraznej horkosti a plnosti piva Pilsner Urquell.
Tanky inštalujeme len do podnikov, ktoré dlhodobo vykazujú vysokú kvalitu starostlivosti o pivo a zároveň vytočia veľké množstvo piva, aby pivo neležalo v tankoch dlho a nestrácalo tak svoju jedinečnú chuť.
-
Skvelé umenie výčapníka predstavuje rozdiel medzi jedinečným chuťovým zážitkom a obyčajným pitím. V Pilsner Urquell preto prostredníctvom pravidelných školení a seminárov dbáme na to, aby každý z našich výčapníkov vedel pivo naservírovať na tej najvyššej úrovni. Každoročným vyvrcholením našej snahy je súboj tých najlepších vo finále súťaže Master Bartender.
Súťažiaci musia okrem dokonalej zručnosti v čapovaní piva preukázať aj znalosti jeho výroby a histórie. Odborná porota zároveň hodnotí aj vystupovanie a prejav súťažiacich. Víťaz finále sa môže pýšiť titulom najlepšieho výčapníka v Českej a Slovenskej republike – titulom Pilsner Urquell Master Bartender (majster výčapník).
CESTA PRAVÉHO ORIGINÁLU
TEN PRAVÝ ORIGINAL
Prejdite sa cestou piva, ktoré sa stalo vzorom pre celý svet.
Viac informáciíAKO VARÍME PILSNER URQUELL
TAJOMSTVO CHUTI
Pôvodný výrobný proces, ktorý trvá päť týždňov, skrýva hneď niekoľko tajomstiev.
Viac informácií